Gå til hovedindhold

Hvad er din størrelse?
Sådan måler du dit jakkesæt

Hvad er din størrelse? Sådan måler du dit jakkesæt
Sådan måler du dit jakkesæt660

Det vigtigste først

Et velsiddende jakkesæt ser poleret ud, giver et godt førstehåndsindtryk og er absolut behageligt. Det er her, at den rigtige størrelse kommer ind i billedet. For at finde den bedst mulige løsning til dig, har du brug for dine mål til blazeren og bukserne. Læs videre for at lære, hvordan du kommer videre.

Hvad er din størrelse? Sådan måler du dit jakkesæt
Hvad er din størrelse? Sådan måler du dit jakkesæt

Her er, hvad du skal bruge

Tag et målebånd, en kuglepen og et stykke papir. Efter hver måling skal du skrive dem ned og finde din nøjagtige størrelse med et størrelsesdiagram for at beregne de mest sandsynlige størrelser for din perfekte pasform. Så er det nu!

Til blazeren

1. Til skuldermålingen skal du have en skjorte på, der passer dig godt, for at få et nøjagtigt resultat. Placér målebåndet der, hvor skulder- og armsømmen mødes, og mål på tværs af ryggen til den anden skulder- og armsøm.

2. For at måle ærmerne skal du holde armene ned langs siden og holde skuldrene afslappede, og holde målebåndet ved kanten af skulder- og armsømmen. Mål lige ned til midten af håndleddet.

3. For at måle brystmålet skal du stå med armene ved siden af dig, mens du står afslappet, og måle omkring den bredeste del af brystet.

4. For at måle overarmene skal du vikle målebåndet over og omkring skulderbladene, omkring samme sted som brystet under armene.

5. For taljen skal du følge målebåndet rundt om buksernes overdel rundt om kroppen, lige over hofterne.

6. For hofterne måler du den bredeste del af dine hofter på tværs af midten af din bagdel.

Hvad er din størrelse? Sådan måler du dit jakkesæt

Til bukserne

1. For at måle yderlængden skal du tage nogle bukser på, der passer dig godt, og måle fra toppen af linningen på det yderste ben og ned langs benet til ca. 3,8 cm over jorden, eller der hvor dine bukser normalt rammer dine sko.

2. For at måle inderlængden skal du måle den indvendige søm på buksebenet fra det højeste punkt til toppen af dine sko.

Hvad er din størrelse? Sådan måler du dit jakkesæt
Eksklusive app-kuponer til dig!
Få din -15% velkomstkupon til nye app-kunder og mange personlige tilbud.