Gå til hovedindhold

Privatlivspolitik

af About You SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg (fra December 2023).

I de følgende databeskyttelses oplysninger informerer vi dig om behandlingen af personoplysninger udført af About You SE & Co. KG, Domstraße 10, 20095 Hamburg ( "ABOUT YOU“ og/eller "Ansvarlige") i overensstemmelse med den generelle databeskyttelse forordning ( „GDPR“) og den føderale databeskyttelseslov ( "BDSG"). Vores databeskyttelses oplysninger gælder for følgende websteder, applikationer og andre tjenester og fordele (herefter samlet "tjenester“): www.aboutyou.dk, ABOUT YOU App.

Læs venligst vores databeskyttelses oplysninger omhyggeligt. Hvis du har spørgsmål eller kommentarer til vores databeskyttelses oplysninger, bedes du kontakte os på [email protected].

Indhold

Du kan nemt hoppe direkte til det afsnit, der interesserer dig, ved at klikke på de respektive kapiteloverskrifter.

1. Navn og kontaktoplysninger på den ansvarlige

2. Kontaktoplysninger på den databeskyttelsesansvarlige

3. Formål med databehandling, retsgrundlag og legitime interesser forfulgt af den dataansvarlige eller en tredjepart og kategorier af modtagere

3.1. Adgang til vores hjemmesider/applikationer

3.1.1. Logfiler

3.1.2. Cookies og sporing

3.2. Etablering, implementering og/eller opsigelse af en kontrakt

3.2.1. Databehandling ved indgåelse af kontrakten

3.2.2. Brug af data til forebyggelse af bedrageri

3.2.3. Overførsel af information til transport tjenesteudbydere/forsendelses partnere

3.2.4. Overførsel af information til partnervirksomheder

3.3. Databehandling til reklameformål

3.3.1. Post-reklamer

3.3.2. Nyhedsbrev

3.3.3. Produktanbefalinger via e-mail

3.3.4. Konkurrencer

3.4. Personlig brugeroplevelse

3.4.1. Identifikation på tredjepartswebsteder

3.4.2. Personlige annoncer og indhold

3.4.3. Markedsundersøgelse

3.4.4. Produktudvikling

3.4.5. Ydeevne

3.5. Databehandling til fakturerings formål

3.6. Fan sider

3.7. Facebook Connect/Login

3.8. Log på via Apple ("Log ind med Apple")

3.9. Kundekonto / brugerkonto

3.10. Kontakt

3.11. Betalinger

3.11.1. Paypal

3.11.2. Klarna betalingsmetoder

4. Ingen forpligtelse til at afgive data

5. Modtagere af personlige data

5.1. Overførsel af data til tredjepart

5.2. Overfør til databehandler

6. Opbevaringsperiode og datasletning

7. Modtager uden for EØS

8. Dine rettigheder

8.1. Oversigt

8.2. Ret til at gøre indsigelse

8.3. Fortrydelsesret

8.4. Fan sider

1. Navn og kontaktoplysninger på den ansvarlige

Disse databeskyttelses oplysninger gælder for databehandling af

About You SE & Co. KG,
Domstraße 10, 20095 Hamburg
Phone: 0800 / 30 15 085
Email: [email protected]

juridisk repræsenteret af: ABOUT YOU Verwaltungs SE, som igen er repræsenteret af bestyrelsesmedlemmerne Tarek Müller, Hannes Wiese og Sebastian Betz. Formand for bestyrelsen: Sebastian Klauke

Website: www.aboutyou.de

for følgende tjenester: www.aboutyou.dk, ABOUT YOU app

2. Kontaktoplysninger på den databeskyttelsesansvarlige

Du kan kontakte virksomhedens databeskyttelsesansvarlige på:

About You SE & Co. KG
attn. Sebastian Herting - Datenschutzkanzlei
Domstraße 10
20095 Hamburg Germany

E-Mail: [email protected].

3. Formål med databehandling, retsgrundlag og legitime interesser forfulgt af den dataansvarlige eller en tredjepart og kategorier af modtagere

3.1. Adgang til vores hjemmesider/applikationer

3.1.1. Logfiler

Hver gang du tilgår tjenester, sendes oplysninger til serveren for vores tjeneste af din respektive enheds internetbrowser og gemmes midlertidigt i protokol filer, såkaldte logfiler. Data Posterne, der er gemt i logfilerne, indeholder følgende data: Dato og klokkeslæt for adgang, navn på den tilgåede side, IP-adresse på den anmodende enhed, enhedstype, cfRayId, henvisnings-URL (originale URL, hvorfra du kom til vores tjeneste), mængden af overførte data, indlæsningstid, produkt og version-informationer om den anvendte browser og navnet på udbyderen af din internetadgang. Vi behandler logfilerne for at kunne levere vores tjenester pålideligt og sikkert.
For så vidt angår vi behandler personoplysninger (f.eks. IP-adressen), er det juridiske grundlag herfor art. 6, stk. 1 f) GDPR. Vores legitime interesse udspringer af dette

  • Sikring af en jævn forbindelse opsætning,
  • Sikring af komfortabel brug af vores tjenester,
  • Evaluering af systemets sikkerhed og stabilitet.

En direkte konklusion om din identitet er ikke mulig baseret på oplysningerne og vil ikke blive trukket af os. Oplysningerne gemmes og slettes automatisk, efter at de førnævnte formål er opnået. Standardfristerne for sletning afhænger af nødvendighedskriteriet.

Hvis vi bruger cookies eller lignende teknologier i forbindelse med behandlingen af logfilerbeskrevet ovenfor, er dette absolut nødvendigt for at levere de tjenester, du efterspørger. Vi kan bruge disse cookies uden dit samtykke på grundlag af § 25, stk. 2, nr. 2 i lov om privatlivets fred inden for telekommunikation og digitale tjenester (“TDDDG”).

3.1.2. Cookies og sporing

Generel information

I vores tjenester bruger vi og vores Partner cookies eller lignende teknologier (samlet også kaldet"Cookies“). Cookies er små tekstfiler, som kan gemmes på din respektive enhed (laptop, tablet, smartphone osv.), når du besøger og/eller bruger vores tjenester. Cookies forårsager ingen skade på din enhed og indeholder ikke vira, trojanske heste eller anden malware. Cookien gemmer information, der opstår i forbindelse med den specifikke slutenhed, der anvendes. Det betyder dog ikke, at vi får direkte viden om din identitet og/eller kan drage konklusioner om dig.

Nogle af de anvendte cookies slettes i slutningen af browser sessionen (såkaldte session cookies). Sådanne cookies giver os for eksempel mulighed for at forbedre sikkerheden for vores tjenester ved at forhindre bot angreb.

Andre cookies forbliver på din enhed og gør det muligt for os at genkende din enhed næste gang du besøger dem (såkaldte permanente eller kryds sessionscookies). Disse cookies bruges for eksempel til at vise dig personligt tilpassede annoncer og indhold på vores tjenester.

Samtykke til brugen af cookies

Vi bruger de fleste cookies baseret på dit samtykke. Vi beder dig om dette samtykke i vores Samtykke Styrings Platform ( „CMP“ og/eller “Præference Center”). Det beskrives der som "Lagring og/eller hentning af information på din enhed". Hvis du giver dit samtykke, er dette det juridiske grundlag for brugen af cookies (§ 25, stk. 1, TDDDG sammenholdt med art. 6, stk. 1 a) GDPR). Vi gemmer den beslutning, du træffer om, hvorvidt du vil give dit samtykke, så vi kan implementere det derefter. En undtagelse fra dette samtykkekrav gælder kun for cookies, der er absolut nødvendige for at levere en tjeneste, du udtrykkeligt har anmodet om. Vi kan bruge disse cookies uden dit samtykke på grundlag af § 25 stk. 2 Nr. 2 TDDDG.

Samtykke til behandling af dine data baseret på cookies

I vores CMP beder vi dig også – om nødvendigt – om dit samtykke til behandlingen af dine data baseret på disse cookies. Vi beder om samtykke ikke kun for os, men også for vores behandling af sådanne data Partnere .

I vores CMP finder du især detaljerede oplysninger om de formål, som vi og vores partnere gerne vil behandle dine data til baseret på dit samtykke, samt en liste over vores samarbejdspartnere med yderligere information om den databehandling, de gerne vil udføre baseret på dit samtykke.

Vi gemmer CMP 's beslutning om, hvorvidt eller i hvilket omfang du ønsker at give dit samtykke til den cookie-baserede behandling af dine data under et såkaldt samtykke-ID (f.eks. d13b5c50-6x7a-4d7b-9962-3846c8abba), som du også kan finde i slutningen af voresdatabeskyttelses oplysninger. Dette pseudonyme samtykke-id genereres individuelt til dig som bruger af webstedet for at kunne give juridisk bevis for de indstillinger, du har foretaget på vores websted CMP og de samtykker, der er givet/trukket tilbage heri med detaljer om tidspunktet (dato, klokkeslæt). Du kan til enhver tid tilgå samtykke-id ‘et i vores Hent CMP under afsnittet Indstillinger.

Retsgrundlaget for enhver databehandling, der finder sted, er artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi har en legitim interesse i at behandle din beslutning om at give samtykke, så vi ikke behøver at spørge dig, om du vil give dit samtykke, hver gang du tilgår vores tjenester.

Hvis du har givet dit samtykke til behandlingen af dine data, er artikel 6, stk. 1 a) GDPR det juridiske grundlag for denne databehandling.


Bemærk om fortrydelsesretten

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke helt eller delvist med fremtidig virkning ved at ændre dine indstillinger i vores CMP skift her og klik på "Bekræft valg" eller ved at klikke på "Afvis alle". Du kan altid finde vores CMP nederst på siden under linket "Preference Center (Consent Management)". Din tilbagekaldelse ændrer ikke på lovligheden af den databehandling, der udføres baseret på samtykket/samtykket frem til tilbagekaldelsen.


3.2. Etablering, implementering og/eller opsigelse af en kontrakt

3.2.1. Databehandling ved indgåelse af kontrakten

Hvis du tilmelder dig en af vores tjenester og/eller indgår en anden kontrakt med os (f.eks. køber et produkt hos os), behandler vi de data, der er nødvendige for at etablere, implementere og/eller opsige kontrakten. Som indeholder:

  • Titel
  • Fornavn, efternavn
  • Fakturerings- og leveringsadresse
  • E-mail adresse
  • Fakturerings- og betalingsdata
  • Fødselsdato
  • Telefon nummer
  • Oplysninger om afgivne ordrer
  • Butiksindstillinger

Retsgrundlaget herfor er artikel 6 b) GDPR, hvilket betyder, at du giver os oplysningerne på baggrund af det respektive kontraktforhold (f.eks. administration af kunde/brugerkonto, behandling af en købskontrakt) mellem dig og os. For at kunne behandle din e-mailadresse i tilfælde af et køb via vores hjemmesider/applikationer, er vi også forpligtet til at sende en elektronisk ordrebekræftelse på grund af lovkrav i den tyske civillovbog ( „BGB“), (Art. 6, stk. 1 c) GDPR).

Vi opbevarer de data, der er indsamlet til kontraktbehandling - medmindre vi bruger dem til vores egne markedsføringsformål - i den respektive kontrakts varighed og indtil udløbet af de respektive lovbestemte eller mulige kontraktlige garanti- og garanti rettigheder og gældende forældelsesfrister. Efter at denne periode er udløbet, vil vi opbevare oplysningerne vedrørende det kontraktforhold, der kræves af handels- og skattelovgivningen, i de perioder, der er angivet ved lov. For denne periode vil oplysningerne blive behandlet igen alene i tilfælde af et eftersyn fra skattemyndighederne. Du kan finde yderligere information om dette på § 6. Retsgrundlaget for denne yderligere databehandling er artikel 6, stk. 1 c) GDPR og artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi har en legitim interesse i at gøre gældende, udøve eller forsvare retskrav.

For at kunne behandle en købsaftale via vores tjenester kræves desuden følgende databehandling:

Betalingsdata videregives til betalingstjenesteudbydere bestilt af os, som behandler betalingen/betalingerne. Vi videregiver leveringsadresser, oplysninger til logistikvirksomheder og fragt partnere bestilt af os, så ordren kan leveres. For at sikre, at varerne bliver leveret efter dine ønsker, kan vi sende din e-mailadresse og eventuelt telefonnummeret til den logistikvirksomhed og/eller fragt partner, som vi har bestilt til at stå for levering. Om nødvendigt vil de kontakte dig inden levering for at koordinere leveringsdetaljer med dig. De respektive data overføres udelukkende til det respektive formål og vil ikke blive brugt til andre formål efter levering og vil blive slettet igen, efter at eksisterende kommercielle og skattemæssige opbevarings forpligtelser er udløbet.

3.2.2. Brug af data til forebyggelse af bedrageri

De oplysninger, du giver ved afgivelse af en ordre, kan bruges til at kontrollere, om der er en såkaldt atypisk bestillingsproces (f.eks. bestilling af et stort antal varer på samme tid til samme adresse ved brug af forskellige kundekonti). Vi har generelt en legitim interesse i at foretage en sådan gennemgang. Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 f) GDPR.

3.2.3. Overførsel af information til transport tjenesteudbydere/forsendelses partnere

Med henblik på levering af bestilte varer samarbejder vi med logistik serviceudbydere/transportvirksomheder og/eller fragt partnere: Følgende data kan overføres til dem med det formål at levere de bestilte varer eller med henblik på at annoncere forsendelsen: Fornavn, efternavn, postadresse og evt. e-mailadresse og eventuelt telefonnummer. Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 b) GDPR.

3.2.4. Overførsel af information til partnervirksomheder

Du har mulighed for at benytte dig af tilbud fra tredjeparts virksomheder gennem vores tjenester. I disse tilfælde kan du indgå en kontrakt direkte med en af vores partnere, til hvem de data, der kræves for at udføre kontrakten (f.eks. fornavn, efternavn, fakturerings- og leveringsadresse, e-mailadresse, fakturerings- og betalingsoplysninger, dato for fødsel, telefonnummer) sendes. Sådanne fordelagtige tilbud fra vores partnere er genkendelige og markeret som partnertilbud. Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 b) GDPR.

3.3. Databehandling til reklameformål

3.3.1. Post-reklamer

Som udgangspunkt har vi en legitim interesse i at bruge visse oplysninger til markedsføringsformål for at kunne give dig relevante tilbud. Vi behandler følgende oplysninger til Post-reklamer til vores egne markedsføringsformål og til markedsføringsformål for tredjeparter: Fornavn, efternavn, postadresse, fødselsår.

I overensstemmelse med lovkrav er vi også berettiget til at opbevare yderligere personoplysninger, der er indsamlet om dig til vores egne markedsføringsformål og til tredjeparters markedsføringsformål. Formålet er kun at sende dig annoncer, der er skræddersyet til dine faktiske eller forudsatte behov/interesser og ikke genere dig med annoncering, der er irrelevant for dig.

De yderligere lagrede data vil ikke blive overført til tredjemand. ABOUT YOU pseudonymiserede/anonymiserer også personlige data indsamlet om dig med det formål at bruge de pseudonymiserede/anonymiserede data til egne markedsføringsformål og til markedsføringsformål for tredjeparter (annoncører).

Retsgrundlaget for behandling af personoplysninger til markedsføringsformål (Post-reklamer) er artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi og de tredjeparter, som vi samarbejder med, har en legitim interesse i at sende dig Post-reklamer (skræddersyet til dine behov/interesser), forudsat at dette er i overensstemmelse med lovkravene til direkte annoncering.


Henvisning til retten til indsigelse
Du kan til enhver tid gratis gøre indsigelse mod brugen af dine personlige oplysninger til ovennævnte markedsføringsformål med virkning for fremtiden på [email protected].

Hvis du gør indsigelse, vil dine data blive blokeret for yderligere kommerciel databehandling. Vi gør opmærksom på, at der i særlige tilfælde stadig kan sendes annoncemateriale midlertidigt, også efter at din indsigelse er modtaget. Dette skyldes teknisk set den nødvendige gennemløbstid under udvælgelsen og betyder ikke, at vi ikke har implementeret din indsigelse.


3.3.2. Nyhedsbrev

Som en del af vores tjenester tilbyder vi dig muligheden for at tilmelde dig vores nyhedsbrev. For at være sikker på, at der ikke er begået fejl ved indtastning af e-mailadressen, bruger vi den såkaldte double opt-in procedure (DOI procedure): Når du har indtastet din e-mailadresse i registrerings feltet og givet dit samtykke til at modtage vores nyhedsbrev, sender vi dig et bekræftelseslink til den e-mailadresse, du har angivet. Først når du klikker på dette bekræftelseslink, vil din e-mailadresse blive tilføjet til vores mailingliste til udsendelse af vores nyhedsbreve. Retsgrundlaget for denne behandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.


Henvisning til fortrydelsesretten
Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke med virkning for fremtiden ved at sende en besked til [email protected] afmeldings muligheden i slutningen af hvert nyhedsbrev.



3.3.3. Produktanbefalinger via e-mail

Som eksisterende kunde vil du løbende modtage produktanbefalinger fra os via e-mail. Du vil modtage disse produktanbefalinger fra os, uanset om du har tilmeldt dig et nyhedsbrev. Vi bruger den e-mailadresse, du har angivet under købet, til at annoncere for vores egne varer og/eller tjenester, der ligner dem, du har købt hos os baseret på en ordre, du allerede har afgivet. Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi har en legitim interesse i at sende dig produktanbefalinger via e-mail, forudsat at dette er i overensstemmelse med lovkravene for direkte annoncering.


Henvisning Ret til at gøre indsigelse
Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod vores produktanbefalinger gratis med virkning for fremtiden ved at sende en besked til os [email protected] eller i slutningen af hver produktanbefaling mail.



3.3.4. Konkurrencer

Hvis du tilmelder dig/deltager i konkurrencer arrangeret af ABOUT YOU (herefter: ”Deltagelse" ), bruger vi de data, du oplyste, da du deltog, med det formål at udføre deltagelseskontrakten, især til at give dig besked om præmien og om nødvendigt at annoncere for vores tilbud og/eller tilbud fra vores konkurrencepartnere. Du kan finde detaljerede oplysninger i de respektive vilkår og betingelser for deltagelse for den respektive konkurrence. Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR, artikel 6, stk. 1 b) GDPR.

3.4. Personlig brugeroplevelse

Os og vores Partnere ønsker at tilbyde dig den mest mulige personlige oplevelse på vores tjenester. I vores CMP eder vi dig derfor om dit samtykke til følgende behandlingsformål beskrevet i afsnit Sections 3.4.1 til 3.4.4. Retsgrundlaget for den databehandling, der er beskrevet i disse afsnit, er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.

Derudover behandler vi dine data for at kunne levere vores tjenester sikkert og pålideligt og i den form, du ønsker. Du kan finde mere information om dette på afsnit 3.4.5. Retsgrundlaget for den der beskrevne databehandling er artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi har en legitim interesse i at tilbyde vores tjenester sikkert og pålideligt og i at levere tjenester, som du udtrykkeligt anmoder om (f.eks. vores indkøbskurv funktion).

3.4.1. Identifikation på tredjepartswebsteder

For visse tjenester skal vi være i stand til at tildele brugere til vores egne sider eller til tredjepart sider, for eksempel for at kunne vise dig annoncer for vores produkter på tredjeparts sider. Til dette formål tildeler vi eller vores partnere en pseudonym identifikator (ID). Derudover kan vi og vores partnere tildele dig til tredjepartswebsteder ved hjælp af din pseudonymiserede e-mailadresse eller telefonnummer.

Du kan finde, hvilke oplysninger, med dit samtykke, vi eller de respektive partnere gerne vil bruge på Partnerlisten..

Retsgrundlaget for databehandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.

3.4.2. Personlige annoncer og indhold

For at vi kan tilbyde dig den fulde ABOUT YOU-oplevelse, bruger vi og vores partnere visse oplysninger med dit samtykke (f.eks. browseroplysninger, kliksti, dato og tidspunkt for besøget, geografisk placering, IP-adresse, brugsdata, besøgte websteder) for at hjælpe dig til at præsentere annoncer og indhold, der er skræddersyet til dig i vores onlinebutik og på tredjepartswebsteder, som for eksempel kan være baseret på dine præferencer eller nyligt sete produkter.

Du kan finde, hvilke oplysninger, med dit samtykke, vi eller de respektive partnere gerne vil bruge på Partnerlisten.

Retsgrundlaget for databehandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.

3.4.3. Markedsundersøgelse

Med dit samtykke bruger vi og vores partnere visse oplysninger om, hvordan du interagerer med indhold og annoncer i vores onlinebutik og på tredjepartswebsteder for bedre at forstå, hvordan de resonerer med vores brugere. For at gøre dette kombinerer vi datasæt (såsom brugerprofiler, statistik, markedsundersøgelser og analysedata), der giver information om, hvordan du og andre brugere interagerer med indhold og annoncer. Ved hjælp af denne information kan vi identificere fælles karakteristika, for eksempel for at bestemme hvilke målgrupper, hvilket indhold er relevant for.

Du kan finde, hvilke oplysninger, med dit samtykke, vi eller de respektive partnere gerne vil bruge på partnerlisten.

Retsgrundlaget for databehandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.

3.4.4. Produktudvikling

Med dit samtykke bruger vi og vores partnere oplysninger om dine aktiviteter i vores onlinebutik og på tredjepartswebsteder (f.eks. din interaktion med annoncer eller indhold), fordi det hjælper os med at forbedre vores produkter og tjenester og udvikle nye produkter og tjenester baseret om brugerinteraktioner, typen af målgruppe mv. Dette formål omfatter ikke udvikling eller forbedring af brugerprofiler og identifikatorer.

Du kan finde, hvilke oplysninger, med dit samtykke, vi eller de respektive partnere gerne vil bruge på partnerlisten.

Retsgrundlaget for databehandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.

3.4.5. Ydeevne

Vi har brug for visse oplysninger for at kunne levere vores online butik sikkert og pålideligt. For at gøre dette overvåger og forhindrer vi usædvanlige og potentielt svigagtige aktiviteter (f.eks. i forhold til annoncering, annonce klik fra bots) og sikrer, at systemer og processer fungerer korrekt og sikkert. Oplysningerne kan også bruges til at fejlfinde problemer, du eller vi måtte have med at levere eller interagere med indhold og annoncer. Derudover har vi brug for visse oplysninger for at gøre vores onlineshop tilgængelig for dig i den form, du har brug for, for eksempel husker vi, hvilke produkter du har lagt i din indkøbskurv eller tilføjet til din ønskeliste.

Du kan finde, hvilke oplysninger, med dit samtykke, vi eller de respektive partnere gerne vil bruge på partnerlisten.

Retsgrundlaget for databehandling er artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi har en legitim interesse i at tilbyde vores tjenester sikkert og pålideligt og i at levere tjenester, som du udtrykkeligt anmoder om (f.eks. vores indkøbskurv funktion).

3.5. Databehandling til fakturerings formål

Vi markedsfører annonceplads på vores tjenester til annoncører, hvis produkter du kan købe på vores tjenester, som er direkte relateret til din købsoplevelse på ABOUT YOU, eller hvis produkter også kan være interessante for dig. Denne annonceservice faktureres baseret på såkaldte visninger (dvs. oplysninger om, hvor ofte annoncen blev set) og på baggrund af interaktion med annoncen (dvs. oplysninger om, hvor ofte annoncen blev klikket på). Vi indsamler derfor disse oplysninger for at kunne fakturere vores tjenester baseret på succes. Oplysningerne behandles også for at opdage eventuelle fejl i forbindelse med fakturering og for at forhindre dem i fremtiden (såkaldt debugging).

Data, som vi behandler i denne sammenhæng, tillader generelt ikke at drage konklusioner om vores brugere. Vi behandler kun dataene med dit samtykke for at kunne tilbyde dig den mest mulige personlige brugeroplevelse (se afsnit 3.4), specifikt til følgende formål: Personlige annoncer og indhold (afsnit 3.4.2), markedsundersøgelser (afsnit 3.4.3) og produktudvikling (afsnit 3.4.4). Hvis du giver os dit samtykke, opretter vi en personlig reference for at kunne behandle dataene til de formål, du har valgt. Du kan finde detaljerede oplysninger om denne databehandling ise afsnit 3.4 og i vores CMP.

3.6. Fan sider

ABOUT YOU vedligeholder sociale medieprofiler på de sociale netværk Facebook og Instagram ( „Fanpages“), tjenester fra Meta Platforms Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin, D02, Irland ("Meta“), hvor vi jævnligt udgiver og deler indhold og tilbud. Hvis du interagerer med vores fansider eller andre Facebook- eller Instagram-websteder, registrerer Meta din brugsadfærd ved hjælp af cookies og lignende teknologier. ABOUT YOU kan se generelle statistikker om interesser og demografiske karakteristika (f.eks. alder, køn, region) for brugere for deres fansider. Hvis du bruger sociale netværk, bestemmes typen, omfanget og formålene med databehandling i de sociale netværk primært af operatørerne af de sociale netværk. En undtagelse gælder for såkaldte side indsigter, som vi og Meta i fællesskab er ansvarlige for og forklarer nedenfor.

Behandling af dine data af Meta

Når du bruger fansider, behandler Meta også dine data til sine egne formål, som ikke afspejles i disse databeskyttelses oplysninger, og som vi ikke har indflydelse på. Du kan finde yderligere information på de respektive sociale netværk:

Facebook databeskyttelses oplysninger

Instagrams privatlivspolitik

Brugsanalyse (side indsigt)

Hvis du interagerer med vores fansider, registrerer Meta din brugsadfærd ved hjælp af cookies og lignende teknologier. I denne sammenhæng modtager ABOUT YOU "side indsigt", der indeholder statistisk, depersonaliseret (anonymiseret) information om besøgende. Det er ikke muligt for os at tildele det til dig personligt. Udvælgelsen og udarbejdelsen af side indsigts information udføres udelukkende af Meta. Sideindsigt hjælper os med at forstå, hvordan vores fansider bruges, hvilke interesser besøgende har, og hvilke emner og indhold der er særligt populære. Vi bruger disse oplysninger til at tilbyde besøgende på vores fansider relevant indhold og til bedre at reagere på vores besøgendes interesser og brugsvaner.

ABOUT YOU og Meta er i fællesskab ansvarlig for at behandle dine data for at give sideindsigt (Artikel 26 GDPR). Der er en aftale mellem ABOUT YOU og Meta, der afgør, hvilken virksomhed der opfylder hvilke databeskyttelses forpligtelser i henhold til GDPR med hensyn til behandling af Page Insights-data.

Aftalen med Meta er tilgængelig her.

Det væsentlige indhold af denne aftale (herunder en liste over Page Insights-data) er leveret af Meta opsummeret her.

Hvis du har givet samtykke til oprettelse af side indsigt til Meta som beskrevet ovenfor, er det juridiske grundlag art. 6, stk. 1 a) GDPR.

3.7. Facebook Connect/Login

ABOUT YOU giver brugeren mulighed for at tilmelde sig tjenesten med sin Facebook-adresse (såkaldt Facebook Connect-funktion). Facebook-Connect er en tjeneste fra det sociale netværk Facebook, som leveres af Meta Platforms Ireland Ltd. (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin, D02, Irland) ( „Meta“). Yderligere tilmelding hos ABOUT YOU er ikke nødvendig. For at registrere sig bliver brugeren omdirigeret til Facebooks hjemmeside, hvor man kan logge ind med sine brugsdata. Dette forbinder Facebook-profilen og ABOUT YOU-tjenesten. Via linket modtager ABOUT YOU automatisk fra Meta de oplysninger, som brugeren har givet samtykke til (f.eks. fornavn, efternavn, e-mailadresse, profilbillede, køn, venneliste). Vi bruger disse oplysninger til at identificere dig, når du bruger ABOUT YOU.

Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.

Du kan finde yderligere information om Facebook Connect og privatlivsindstillinger her: Databeskyttelses Oplysninger fra Facebook.

3.8. Log på via Apple ("Log ind med Apple")

ABOUT YOU giver brugeren mulighed for at tilmelde sig tjenesten med deres Apple ID ("Log ind med Apple"). Denne registreringsfunktion er en service fra Apple Distribution International Limited, Hollyhill Industrial Estate, Hollyhill, Cork, Irland („Apple“). Yderligere tilmelding hos ABOUT YOU er ikke nødvendig.

For at registrere sig bliver brugeren omdirigeret til Apples hjemmeside, hvor de kan logge ind med deres brugsdata. Brugerens Apple ID og vores service er knyttet sammen. Brugeren har mulighed for at bruge enten den e-mailadresse, der er gemt hos Apple ("Del e-mailadresse") eller en pseudonymiseret e-mailadresse ("Skjul min e-mailadresse"). Hvis brugeren vælger "Del e-mailadresse", modtager ABOUT YOU den e-mailadresse og det navn, der er knyttet til Apple-id'et. Med funktionen "Skjul min e-mailadresse" giver Apple dig mulighed for at tilmelde dig andre tjenester uden for Apple, såsom ABOUT YOU, uden at afsløre den e-mailadresse, der er gemt hos Apple, i almindelig tekst. Hvis brugeren aktiverer denne funktion, når han opretter en ny ABOUT YOU kundekonto, genererer Apple en tilfældig e-mailadresse med domænet @privaterelay.appleid.com. Alt, der sendes til denne adresse, videresendes automatisk til den e-mailadresse, der er knyttet til Apple ID. Hvis du bruger login-funktionen, vil den respektive IP-adresse blive overført til Apple.

Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 a) GDPR.

Du kan finde yderligere information om Apples databehandling her: Databeskyttelses Oplysninger fra Apple .

3.9. Kundekonto / brugerkonto

For at give dig den størst mulige bekvemmelighed, tilbyder vi dig permanent opbevaring af dine personlige data på en adgangskodebeskyttet kundekonto/brugerkonto.

Oprettelse af en kundekonto er grundlæggende frivilligt. Hvis du opretter en kundekonto, vil de indsamlede data her blive behandlet på grundlag af artikel 6, stk. 1 b) GDPR. Efter oprettelse af en kundekonto kræves ingen yderligere data indtastning. Du kan også til enhver tid se og ændre de data, der er gemt om dig på din kundekonto.

Kun hvis du ønsker at afgive ordrer via vores hjemmeside/applikation, er det obligatorisk at oprette en kundekonto for at behandle kontrakten.

Ud over de data, der kræves ved afgivelse af en ordre, skal du angive en adgangskode efter eget valg for at oprette en kundekonto. Dette bruges sammen med din e-mailadresse for at få adgang til din kundekonto. Behandl venligst dine personlige adgangsdata fortroligt og gør dem især ikke tilgængelige for uautoriserede tredjeparter. Bemærk venligst, at du automatisk forbliver logget ind, selv efter du forlader vores hjemmeside, medmindre du aktivt logger ud.

Du har til enhver tid mulighed for at slette din kundekonto. Bemærk dog, at dette ikke betyder, at de data, der er synlige på kundekontoen, slettes, når du har bestilt hos os. Dine data slettes automatisk efter udløbet af vores kommercielle og skattemæssige opbevarings forpligtelser eller de gældende forældelsesfrister. Du kan finde yderligere information om dette på afsnit 6. Retsgrundlaget for denne yderligere databehandling er artikel 6, stk. 1 c) GDPR og artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi har en legitim interesse i at gøre gældende, udøve eller forsvare retskrav.

3.10. Kontakt

Du har mulighed for at kontakte os på flere måder. På mail, telefon, chat eller post. Hvis du kontakter os, vil vi bruge de personoplysninger, som du frivilligt giver os i denne sammenhæng, udelukkende med det formål at komme i kontakt med dig og behandle din anmodning.

Vi bruger CRM-systemet Zendesk til at behandle kundehenvendelser. Udbyderen er Zendesk, Inc., 1019 Market Street i San Francisco, CA 94103, USA ( „Zendesk“). Vi bruger Zendesk til at behandle dine anmodninger hurtigt og effektivt. Vi har indgået en databehandleraftale (DPA) med Zendesk. Når du kontakter os, behandler Zendesk udelukkende dine data på vores vegne og ikke til egne formål.

Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 a), artikel 6, stk. 1 b), artikel 6, stk. 1 c) GDPR og artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi har en legitim interesse i at besvare henvendelser fra vores brugere, der er af generel karakter og ikke er direkte relateret til et kontraktforhold.

3.11. Betalinger

Vi behandler dine betalingsoplysninger med henblik på betalingsbehandling, for eksempel hvis du køber eller bruger et produkt og/eller en service via www.aboutyou.dk . Afhængigt af betalingsmetoden videresender vi dine betalingsoplysninger til tredjeparter (f.eks. til din kreditkortudbyder, hvis du betaler med kreditkort).

Retsgrundlaget for denne databehandling er artikel 6, stk. 1 a), artikel 6, stk. 1 b), GDPR og artikel 6, stk. 1 f) GDPR.

3.11.1. Paypal

Når du betaler via PayPal, vil dine betalingsoplysninger blive videresendt til PayPal (Europe) S.à rl et Cie, SCA, 22-24 Boulevard Royal, L-2449 Luxembourg ("PayPal"), som en del af betalings behandlingen. Retsgrundlaget for overførslen er udførelsen af kontrakten, artikel 6, stk. 1 b) GDPR.

PayPal forbeholder sig retten til at foretage en kreditkontrol for betalingsmetodens kreditkort via PayPal, direkte debitering via PayPal eller – hvis det tilbydes – "køb på konto" via PayPal. PayPal bruger resultatet af kredit tjekket med hensyn til den statistiske sandsynlighed for manglende betaling med det formål at beslutte, om den respektive betalingsmetode skal angives. Kredit Rapporten kan indeholde sandsynligheds værdier (såkaldte scoreværdier). I det omfang scoreværdier er inkluderet i resultaterne af kredit rapporten, er de baseret på en videnskabeligt anerkendt matematisk-statistisk procedure. Adressedata indgår blandt andet i beregningen af scoreværdierne. Yderligere databeskyttelses oplysninger, herunder oplysninger om de anvendte kreditbureauer, kan findes i databeskyttelseserklæringen Paypal. PayPal fungerer som dataansvarlig i henhold til databeskyttelsesloven.

3.11.2. Klarna betalingsmetoder

I samarbejde med Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm, Sverige ( „Klarna“), tilbyder vi følgende betalingsmuligheder. Betaling sker til Klarna:

  • Faktura: Betalingsperioden er 30 dage fra afsendelse af varen/billetten/eller, i tilfælde af andre ydelser, fra leveringen af ydelsen. Du kan finde de komplette faktureringsbetingelser for de lande, hvor denne betalingsmetode er tilgængelig her .

    Dine personoplysninger vil blive behandlet af Klarna i overensstemmelse med de gældende databeskyttelsesbestemmelser og i overensstemmelse med oplysningerne i Klarnas Privatlivspolitik. Klarna fungerer som dataansvarlig i databeskyttelseslovens forstand.

    Retsgrundlaget for at videregive dine data til Klarna er udførelsen af kontrakten, artikel 6, stk. 1 b) GDPR.

    4. Ingen forpligtelse til at afgive data

    Som udgangspunkt er du ikke forpligtet til at give os dine personoplysninger. Dog kan brugen af visse områder af vores tjenester kræver afgivelse af personlige data, især ved køb af varer. Hvis du ikke ønsker at give os de nødvendige data til dette, vil du desværre ikke kunne bruge de tilsvarende områder af tjenesterne.

    5. Modtagere af personlige data

    5.1. Overførsel af data til tredjepart

    Vi videregiver kun dine data til tredjeparter udenfor ABOUT YOU, hvis dette er juridisk tilladt (f.eks. fordi vi eller tredjeparten har en legitim interesse i at videregive dem, er vi juridisk forpligtet til at videregive dem eller baseret på dit samtykke).

    Ud over de oplysninger, der er indeholdt i vores databeskyttelses oplysninger og i vores CMP navngivne tredjeparter, kan vi videregive personlige data til en tredjepart, især hvis

    • hvis vi er forpligtet til at gøre det i individuelle tilfælde på grund af lovkrav eller en eksigibel embedsmand eller retskendelse (over for myndigheder);
    • i forbindelse med juridiske tvister (mod domstole eller vores advokater) eller skatterevision (mod revisorer);
    • når vi arbejder med skatterådgivere;
    • i forbindelse med mulige kriminelle handlinger til de ansvarlige efterforskningsmyndigheder;
    • ved et salg af virksomheden (til køber).

    Hvis vi videregiver dine data til tredjeparter baseret på dit samtykke, kan forklaringen også gives, når samtykke er indhentet.

    5.2. Overfør til databehandler

    Som led i behandlingen af dine data bruger vi såkaldte databehandlere på nogle områder. En databehandler er en fysisk eller juridisk person, der behandler personoplysninger på vores vegne og ud fra vores instrukser, hvorved vi forbliver ansvarlige for databehandlingen. Databehandlere bruger ikke dataene til egne formål, men udfører derimod databehandling udelukkende for den ansvarlige.

    Hvis databehandlerne ikke allerede er nævnt i disse databeskyttelses oplysninger, er de især følgende kategorier af databehandlere:

    • IT-tjenesteudbyder (afsendelse af e-mails og nyhedsbreve),
    • Callcenter (besvarelse af kundehenvendelser)

    6. Opbevaringsperiode og datasletning

    ABOUT YOU opbevarer kun personoplysninger, så længe det er nødvendigt for de formål, der er angivet i denne databeskyttelses information, især for at opfylde vores kontraktlige og juridiske forpligtelser. Vi kan også gemme dine personoplysninger til andre formål, hvis eller så længe yderligere opbevaring til bestemte formål er tilladt ved lov.

    Hvis du lukker din kundekonto/brugerkonto, sletter vi alle gemte personoplysninger. Hvis fuldstændig sletning ikke er mulig eller ikke nødvendig af juridiske årsager, blokerer vi disse oplysninger. En blokering opstår for eksempel, hvis opbevarings forpligtelser i henhold til handels- eller skattelovgivningen gælder, såsom dem fra handelsloven (HGB) og skatteloven (AO). Her er vi forpligtet til at opbevare disse oplysninger til skatterevision og revision i op til ti år. Selvom der ikke er et lovbestemt opbevaringskrav, kan vi afholde os fra øjeblikkelig sletning i visse lovligt tilladte tilfælde. Det gælder for eksempel, hvis de pågældende oplysninger kan være nødvendige for yderligere kontraktbehandling eller retsforfølgning eller retsforsvar (f.eks. i tilfælde af klager). Det relevante kriterium for varigheden af spærringen er så de respektive lovbestemte forældelsesfrister, hvorefter vi så sletter oplysningerne. Forældelsesfristerne udløber som udgangspunkt 3 år efter udgangen af det år, hvor du har købt hos os.

    7. Modtager uden for EØS

    Vi deler også personoplysninger med tredjeparter eller databehandlere baseret i lande uden for Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde( "EØS“). dette tilfælde sikrer vi, inden vi videregiver det, at modtageren enten har et passende niveau af databeskyttelse eller har dit udtrykkelige samtykke.

    Et passende data beskyttelsesniveau eksisterer for eksempel, hvis Europa-Kommissionen har truffet en såkaldt tilstrækkelighedsbeslutning for det respektive land (Art. 45 GDPR). For USA har Europa-Kommissionen besluttet, at der er et tilstrækkeligt niveau af databeskyttelse dér, forudsat at data modtageren deltager i EU-US Data Privacy Framework (DPF) og har en aktuel certificering herfor. I det omfang modtagerne af dine personlige data er placeret i USA og deltager i DPF, stoler vi derfor på denne tilstrækkelighedsbeslutning (Art. 45 GDPR).

    Alternativt etablerer vi et passende data beskyttelsesniveau ved at aftale med modtagerne de såkaldte EU-standardkontraktklausuler fra Europa-Kommissionen (Art. 46 GDPR). I dette tilfælde foretager vi såkaldte overførsels konsekvensvurderinger og aftaler med modtageren eller iværksættere om nødvendigt yderligere beskyttelsesforanstaltninger. Specifikt accepterer vi modul 1 i EU-standardkontrakt klausulerne med modtagere, der er (uafhængige) dataansvarlige, og til modul 2 i EU-standardkontrakt klausulerne med modtagere, der fungerer som vores databehandlere.

    Disse er tredjeparter eller behandlere i følgende lande: USA (vi stoler på DPF i denne henseende), UK (vi stoler i denne henseende på "Europa-Kommissionens beslutning om tilstrækkelighed tilgængelig here Indien og Singapore. For dataoverførsler til Indien og Singapore har vi sikret et passende data beskyttelsesniveau ved at indgå EU-standardkontraktklausuler og udføre en konsekvensanalyse af overførsler.

    Du kan få en kopi af de specifikt aftalte regler fra os for at sikre et passende niveau af databeskyttelse. Ansøg venligst om dette [email protected] eller hos de kontaktoplysninger nævnt i
    Section 2.

    8. Dine rettigheder

    8.1. Oversigt

    Ud over retten til at tilbagekalde dit samtykke givet til os, har du ret til følgende yderligere rettigheder, hvis de relevante lovkrav er opfyldt:

    • retten til information om dine personoplysninger, der er lagret af os (artikel 15 GDPR), især kan du få oplysninger om formålene med behandlingen, kategorierne af personoplysninger, kategorierne af modtagere, som dine data er blevet eller vil blive videregivet til, den planlagte opbevaringsperiode, anmode om oprindelsen af dine data, hvis de ikke blev indsamlet direkte fra dig;
    • retten til at rette ukorrekte eller ufuldstændige data (Artikel 16 GDPR),
    • retten til at slette (Art. 17 GDPR), dine data gemt af os (Art. 17 GDPR), forudsat at de gældende krav er opfyldt, og især at vi ikke skal overholde nogen lovbestemte eller kontraktmæssige opbevaringsperioder eller andre juridiske forpligtelser eller rettigheder til yderligere opbevaring,
    • retten til at begrænse behandlingen af dine data (Artikel 18 GDPR), hvis du bestrider nøjagtigheden af dataene (i en periode, der gør det muligt for os at kontrollere nøjagtigheden af de personlige data); behandlingen er ulovlig, men du nægter sletning; vi har ikke længere brug for dataene, men du har brug for dem for at hævde, udøve eller forsvare retskrav, eller du har gjort indsigelse mod behandlingen i overensstemmelse med art. 21 GDPR (så længe det endnu ikke er klart, om vores legitime grunde opvejer dine),
    • retten til dataportabilitet henhold til artikel 20 GDPR, dvs. retten, i tilfælde af behandling baseret på dit samtykke (Art. 6, stk. 1 a) GDPR) eller til at udføre kontrakten (art. 6, stk. 1 b) ) GDPR), brug af automatiserede procedurer, for at få data, der er lagret om dig, overført til os i et almindeligt, maskinlæsbart format, eller for at anmode om overførsel til en anden ansvarlig person (sidstnævnte, i det omfang det er teknisk muligt),

    Du kan få adgang til de førnævnte rettigheder, som du har krav på [email protected].

    Du har også ret til at indgive en klage til en tilsynsmyndighed. For at gøre dette kan du kontakte tilsynsmyndigheden på din sædvanlige bopæl eller arbejde eller vores virksomheds hovedkvarter.

    8.2. Ret til at gøre indsigelse

    Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod behandlingen af dine personoplysninger til reklameformål ( "reklameindsigelse").

    Derudover har du ret til at gøre indsigelse mod databehandling af årsager, der udspringer af din særlige situation på grundlag af artikel 6, stk. 1 f) GDPR. Vi vil derefter stoppe behandlingen af dine data, medmindre vi kan påvise - i overensstemmelse med lovkrav - tvingende legitime grunde til yderligere behandling, som opvejer sdine rettigheder, eller behandlingen tjener til at gøre gældende, udøve eller forsvare retskrav.

    Du kan generelt udøve dine indsigelsesrettigheder på [email protected].

    8.3. Fortrydelsesret

    I det omfang vi behandler data baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke. Din tilbagekaldelse ændrer ikke på lovligheden af den databehandling, der udføres baseret på samtykket/samtykket frem til tilbagekaldelsen.

    Du kan generelt udøve dine rettigheder til at gøre indsigelse på [email protected].

    Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til brugen af cookies eller behandlingen af dine personlige data baseret på dem, helt eller delvist, ved at ændre dine indstillinger i vores CMP her og klik på "Bekræft valg" eller ved at klikke på "Afvis alle". Du kan altid finde vores CMP nederst på siden under linket "Preference Center (Consent Management)".

    8.4. Fan sider

    Til behandlingen af dine Page Insights-oplysninger sammen med Meta, har vi aftalt med Meta, at Meta er hovedansvarlig for at give dig information om behandlingen af dine Page Insights-oplysninger og for at du kan udøve dine data beskyttelsesrettigheder, som du er berettiget til. (fx ret til at gøre indsigelse). Du kan finde mere information om dine databeskyttelses rettigheder i forbindelse med side indsigt, og hvordan du kan hævde disse direkte med Meta her .

    Hvis du hævder dine rettigheder over for ABOUT YOU, videresender vi din anmodning til Meta.

>