Gå til hovedindhold

Tips du har brug for at vide
Sådan passer du på dit tøj

Tips du har brug for at vide Sådan passer du på dit tøj
Sådan passer du på dit tøj167

Det har aldrig været vigtigere at passe på sit tøj - både for dig, dit tøj og for vores planet. Her er nogle praktiske tips og tricks til at forlænge dit tøjs levetid og holde det flottere i længere tid.

Lufttør dit tøj

Vælg at lufttørre dit tøj i stedet for at bruge en tørretumbler for at bevare dets form, farve og elasticitet. En ekstra bonus er, at det er bedre for planeten og din elregning.

Vælg din vasketemperatur med omtanke

Vælg at vaske ved lavere temperaturer f.eks. 20 eller 30 grader celsius. Det beskytter dit tøj og hjælper med at forhindre, at farven på dit tøj falmer, samtidig med at risikoen for krympning minimeres. Det er også bedre for planeten og sparer dig for omkostningerne.

Tips du har brug for at vide Sådan passer du på dit tøj

Brug et skånsomt vaskemiddel

Vælg et vaskemiddel, der er mærket som delikat eller skånsomt og ikke kemisk; det vil gøre dig en stor tjeneste. De er generelt fri for skrappe kemikalier som blegemiddel, fosfater eller enzymer, der kan beskadige og nedbryde visse stoffer, men som stadig får arbejdet gjort.

Tips du har brug for at vide Sådan passer du på dit tøj

Små skridt er vigtige

Vask dit tøj med vrangen udad, og fjern pletter ved at vaske det i hånden med en svamp og et særligt vaskemiddel til at duppe forsigtigt på pletten. Du kan altid regne med en naturlig lugtfjerner - kom en halv kop hvid eddike i vaskens skyllecyklus. Hvis du vil sørge for, at din yndlingssweater altid ser så god som ny ud, kan du bruge en kam til at fjerne eventuelle pilling. Så nemt er det at passe på dit tøj og hjælpe det med at holde så længe som muligt. Disse små miljøbevidste tiltag kan gøre meget!

Tips du har brug for at vide Sådan passer du på dit tøj