Gå til hovedindhold

Alt du behøver at vide
Vejledning og tips til denimstørrelser

Alt du behøver at vide Vejledning og tips til denimstørrelser
Vejledning og tips til denimstørrelser972

Find din perfekte størrelse

At finde det perfekte par jeans? Nemmere sagt end gjort - indtil nu! Vidste du, at mærker tilbyder forskellige størrelsessystemer? Nogle bruger det internationale system (XS, S, M, L osv.), nogle bruger det europæiske (EU 40 osv.), og andre bruger det amerikanske størrelsessystem i tommer, som er baseret på forholdet mellem talje og længde. Læs videre for at lære mere om at finde den perfekte størrelse.

Sådan måler du dig selv

For at finde jeansstørrelsen skal du gøre følgende:

Taljemål: Mål omkring din naturlige talje. Stå afslappet og mål direkte på din hud.

Hoftemål: Mål rundt om den mest fyldige del af dine hofter. Træk ikke målebåndet for stramt, for så kan det ende med, at dine jeans bliver for stramme.

Længden på skødet: Stå barfodet, afslappet og lige på gulvet. Der skal være ca. 10 cm afstand mellem dine fødder. Mål fra indersiden af benet til ankelknoglen. Tip: For at få den mest nøjagtige måling bør en anden person foretage målingen.

Omregn cm til tommer

For størrelsessystemet, der er angivet i tommer, skal du kun omregne talje- og længdeværdierne. Følgende formel gælder: 1 tommer svarer til 2,54 cm. Divider de bestemte værdier med 2,54 cm. F.eks. et taljemål på 73 er 29 tommer afrundet opad, mens et benmål på 82 cm er 32 tommer afrundet nedad. Din ideelle jeansstørrelse er derfor W29/L32. Denne tabel kan guide dig til at finde din størrelse. Størrelsesskemaet for det mærke, du er interesseret i, kan give en mere præcis orientering, da størrelser og pasformer varierer fra brand til brand.

Alt du behøver at vide Vejledning og tips til denimstørrelser

Få løs denim til at passe perfekt

Passer dine yndlingsjeans ikke så godt længere? Med disse enkle, praktiske tips kan du genskabe det perfekte fit, og det tager mindre end 15 sekunder. Se videoen for at se, hvordan det gøres.

Lav denimshorts af dine jeans

Er du træt af dine gamle jeans, men ikke klar til at opgive dem endnu? Du kan nemt opgradere dem til et par denimshorts! Se videoen for at finde ud af, hvordan du gør det.