Gå til hovedindhold

Tips, tricks og størrelsestabeller til at tage dine mål
Sådan finder du din perfekte jeansstørrelse

Tips, tricks og størrelsestabeller til at tage dine mål Sådan finder du din perfekte jeansstørrelse
Sådan finder du din perfekte jeansstørrelse219

Find dit perfekte fit

At finde det perfekte par jeans? Nemmere sagt end gjort - indtil nu! Vidste du, at mærker tilbyder forskellige størrelsessystemer? Nogle bruger det internationale system (XS, S, M, L osv.), nogle bruger det europæiske (EU 38 osv.), og andre bruger det amerikanske størrelsessystem i tommer, som er baseret på forholdet mellem talje og længde. Læs videre for at lære mere om at finde den perfekte størrelse. Klar?

LeGer by Lena Gercke null i

Sådan måler du dig selv

For at finde størrelsen på jeansene skal du gøre følgende:

1. Taljemål: Mål omkring din naturlige talje. Stå afslappet og mål direkte på din hud.

2. Hoftemål: Mål rundt om den mest fyldige del af dine hofter. Træk ikke målebåndet for stramt, for så kan det ende med, at dine jeans bliver for stramme.

3. Længden på skødet: Stå barfodet, afslappet og lige på gulvet. Der skal være ca. 10 cm afstand mellem dine fødder. Mål fra indersiden af benet til ankelknoglen. Tip: For at få den mest nøjagtige måling bør en anden person foretage målingen.

Tips, tricks og størrelsestabeller til at tage dine mål Sådan finder du din perfekte jeansstørrelse
null i

Regn cm om til tommer

For størrelsessystemet, der er angivet i tommer, skal du kun omregne talje- og længdeværdierne. Følgende formel gælder: 1 tommer svarer til 2,54 cm. Divider de bestemte værdier med 2,54 cm. F.eks. et taljemål på 73 er 29 tommer afrundet opad, mens et benmål på 82 cm er 32 tommer afrundet nedad. Din ideelle jeansstørrelse er derfor W29/L32.

Bare et tip mere, så er du klar til at shoppe! Denne tabel kan tjene som en guideline til at bestemme din størrelse. Størrelsesskemaet for det mærke, du er interesseret i, kan give en mere præcis orientering, da størrelser og pasformer varierer fra mærke til mærke.

Tips, tricks og størrelsestabeller til at tage dine mål Sådan finder du din perfekte jeansstørrelse