Gå til hovedindhold

Levi's 501

Levi's 501 – legendariske jeans, som du ikke må gå glip af

Levi's 501 er blevet betraget som moderen til alle jeans og har været en klassisker i årtier. Denne model er et sandt ikon. Den står for den amerikanske sejhed til perfektion. Mindre opdateringer i årenes løb, har optimeret designet i takt med tiden og gjort det endnu smukkere.Ur-501's ånd er forfriskende som aldrig før. En historisk detalje findes stadig på den bagerste linning af de kultiske jeans. På læderlappen kan man se de to populære heste, der hver især, trækker 501's bukseben i modsat retning. Læderlappen med de to heste symbolisere jeansenes robusthed og uforgængelighed. Du kan også se, at det er de orginale jeans, på læderklappen. Desværre er denne model en af de hyppigste som bliver forfalskede. Hvis du undrer dig over, hvor modelnavnet kommer fra? Så er det ganske enkelt: 501 var produktionsnummeret, på disse fantastiske jeans.

501 fra Levi's – en klassiker med en høj kultstatus

Levi's 501 er unisex og har et tidløst enkelt snit - og kan derfor bæres af både mænd og kvinder. Buksebenene løber i en lige linje og sidder ikke for stramt fra hofterne til læggene. Herfra og til slutningen af benene bliver buksebenet en smule smallere, men sidder stadig løst omkring anklerne. Dette design kaldes en orginal pasform eller et lige snit. Disse jeans er fremstillet af 100% bomuld, hvilket gør dem relativt faste og meget robuste. Taljen sidder lidt under navlen. I stedet for for en lynlås - som ikke engang var opfundet, da den oprindelige model blev lavet, har bukserne den traditionelle skjulte knppe lukning. Disse jeans har de obligatoriske 5 lommer, de syede søm og de diskrete dekorative sømninger giver bukserne deres autentiske look. Der er fem løkker i livremmen til dit bælte. Hvis 501 fra Levi's sidder perfekt, kan du roligt undlade at tage et bælte på, da de ser helt fantastiske ud uden et bælte. Bæltestropper fik forresten først deres faste plads på jeans i 1922 - før dette blev bukserne faktisk holdt oppe af seler.

Levi's 501 – ingen forskel på status

Levi's 501 blev engang kaldt den mest demokratiske beklædningsgenstand i verden og det er rigtigt, disse bukser kender ingen klasseforskel. Havnearbejderen bærer dem med lige så stor stolthed som filmlegenden James Dean gjorde. Den tidligere præsident Barack Obama mødte op til valgmøderne i 501, og det siges at dronning Elizabeth faktisk også ejer denne model. Men sidstnævnte er sandsynligvis kun et rygte. Disse bukser er altid det rigtige valg til enhver lejlighed. Det lige snit får en moderne opdragering med et bredt udvalg af vaske fraver. Vælg efter din smag - sort, stonewashed eller grå? Den oprindelige model, som blev patenteret af den tyske immigrant Levi Strauss i San Francisco den 20. maj 1873, blev præsenteret i en dyb indigoblå farve. Vidste han dengang, at arbejdsbuksere til guldgravere en dag ville blive de mest brugte bukser i verden og en sand legende? Bestemt ikke. Jeans tog dog ikke spirnget over Atlanten til Europa før mange årtier efter deres oprindelige - i 19050'erne.

Levi's 501 – i et tidsløst snit, der passer til alle

Passer denne jeansmodel egentligt til alle figurer? I bund og grund ja. Du bør aldrig købe jeans, der er for store, men snarere lidt for stramme, da materialet vil give sig efter lidt tid. Men sørg for, at længden på buksebenene er korrekt. Hvis du foretrækker 7/8 længden, kan du bare rulle dem op - det ser meget afslappet ud og sætter dit fodtøj perfekt i scene. Du bør vaske dine jeans så ofte som nødvendigt, men så sjældent som muligt. Hyppig slid giver dem deres særlige patina. Vask ved høje temperaturer vil beskadelige dine bukser, farveren vil falme, og de kan krympe. 30 grader er nok til at få dem rene. Tør dem forsigtigt på tørresnoren og aldrig i tørretumbleren for at beskytte stoffet. Blødgøringsmiddel angriber også fibrene, og jeansene mister hurtigt deres form og bliver slidte. En god nyyhed til sidst: Strygning er unødvendig. Takket være denim af høj kvalitet, som de er fremstillet af, tilpasser dine Levi's 501 sig efter din krop igen efter kort tid.