Gå til hovedindhold

Alt du behøver at vide
Vaskevejledning til undertøj

Alt du behøver at vide Vaskevejledning til undertøj
Vaskevejledning til undertøj505

Lad os tale om noget, som mange af os ikke ofte taler om – hvordan du plejer dit undertøj på den rigtige måde, så det holder så længe som muligt. Ja, det kræver særlig opmærksomhed, og der er specifikke måder, du kan vaske dit undertøj på for at få det helt rent og forlænge dets levetid.

Separér dit vasketøj korrekt

Tag dig tid til at sortere dit undertøj og adskille det fra resten af det tøj, du vil vaske, da det generelt skal vaskes ved forskellige temperaturer. Sorter derefter dit undertøj efter farve: mørkt skal gå med mørkt, farvet skal gå med farvet, og hvidt skal gå med hvidt.

Alt du behøver at vide Vaskevejledning til undertøj

Vælg et skånsomt vaskemiddel

Vælg et vaskemiddel, der er mærket som delikat eller skånsomt og ikke kemisk; det vil gøre både dig og dit undertøj en stor tjeneste. De er generelt fri for skrappe kemikalier som blegemiddel, fosfater eller enzymer, der kan beskadige og nedbryde visse stoffer, men som stadig får arbejdet gjort.

Alt du behøver at vide Vaskevejledning til undertøj

Vælg den rigtige temperatur

Højere temperaturer er meget bedre til at dræbe bakterier i vaskemaskinen, så vælg 60 °C til vask af dit undertøj. Hvis dit undertøj er lavet af et sart materiale, skal du vælge 40 °C.

Alt du behøver at vide Vaskevejledning til undertøj

Andre tricks og tips

Sørg for at tjekke plejeetiketten, inden du vasker, og find ud af, hvordan du bedst behandler stoffet. Når du skal fjerne pletter, skal du vælge en gel-fjerner, da den absorberer meget effektivt og er mere skånsom. Forbehandl dit tøj ved kun at anvende speciel pletfjerner på pletten, og så skal det i vask. Lufttør dit undertøj for at bevare dets form, farve og elasticitet. En ekstra bonus er, at det er bedre for planeten og din elregning.

Eksklusive app-kuponer til dig!
Få din -15% velkomstkupon til nye app-kunder og mange personlige tilbud.